هم دنیا، هم آخرت

هم دنیا، هم آخرت
هم دنیا، هم آخرت-دشمنان و بیگانگان ادعا می‌کنند که تلاش برای حل مشکلات مادی مردم به معنای دور شدن از معنویات و آرمان‌هاست، که این تصور نادرست و ناشی از سادگی برخی افراد است. اسلام برای دنیا و آخرت مردم برنامه و هدف دارد و مسئولان کشور باید به امور مادی و معنوی مردم به یک اندازه توجه کنند. تلاش برای افزایش تولید، فعال‌سازی معادن و صنایع، و بهبود کشاورزی وظایف اسلامی هستند و باید به‌عنوان آرمان‌های انقلاب دنبال شوند. دنیا و آخرت می‌توانند به‌طور همزمان پیشرفت کنند و رسیدن به آرمان‌ها با برنامه‌ریزی جامع و بلندمدت ممکن است. ملت ایران می‌تواند با پیگیری این اهداف، معنویات اسلامی خود را حفظ کند.

هم دنیا، هم آخرت

دشمن و بیگانگان این‌گونه وانمود می‌کنند که اگر یک مجموعه برای ایجاد رفاه و حل مشکلات مردم کار می‌کند لزوماً به معنای دور افتادن از معنویات و آرمان‌هاست، این غلط است، این تصوّر افراد ساده لوح و تغلیط و تسویل افراد مغرض است. اسلام برای دنیا و آخرت مردم، برنامه و هدف دارد. مسئولان ادارۀ کشور موظفند همان‌قدر به امور مادی مردم برسند که به امور معنوی می‌رسند.
بیگانگان این‌گونه تبلیغ می‌کنند که اگر مجموعه‌ای می‌خواهد مشکلات مردم را حل کند و تولید را زیاد و معادن و صنایع را فعال نماید و کشاورزی را پربار کند و کارخانه‌ها را با همۀ ظرفیت به کار وا بدارد، پس لابد این کار، به معنای فراموش کردن و یا ضعیف و کمرنگ نمودن آرمان‌ها و معنویات و اهداف انقلاب است. این فکر، فکر دشمن است که می‌خواهد در ذهن مردم ما آن را القا کند و خیلی مایه تأسف است که انسان مشاهده کند بعضی از افرادی که دوستند، غافلانه و ساده‌لوحانه، همان حرف دشمن را تکرار می‌کنند!
دنیا و آخرت، رفاه و آرمان، باهم و در کنار هم قابل پیشرفت است. تصور این‌که جامعۀ آرمان‌گرا به حل مشکلات مادی و رفاهی نخواهد رسید، به معنای این است که بگوییم ادیان و مقدسات و معنویات و آرمان‌ها به فکر دنیا و زندگی مردم نیستند، این، خلاف صریح اسلام و همۀ ادیان است. مطمئناً حرکت به سمت گشودن گره‌های مردم و باز کردن راه به سمت یک زندگی مرفه و سالم و خوب، که مردم از فراوانی و ارزانی و دیگر امکانات استفاده کنند، یک وظیفه اسلامی است که بر دوش همه، به خصوص بر دوش شما که مسئولان و مدیران کشور هستید است. این کار عملی است و قطعاً جزو آرمان‌های اسلامی و امام عزیزمان می‌باشد.
جامعۀ مؤمن و انقلابی تعارض دنیای زودگذر و سهل‌الوصول با آرمان‌های ماندگار و صعب‌الوصول را به نفع این دومین حل خواهد کرد. رسیدن به آرمان‌ها دشوار است؛ ولی ملت ایران در برنامه ریزی‌های جامع و بلندمدت شما، إن شاء الله آرمان‌ها و معنویات اسلامی خود را به دست خواهد آورد.[1]

[1] . خطبه نماز جمعه: ۱۱/۱۰/۱۳۶۶

دیدگاهتان را بنویسید